Nieuw

Minecraft Master
Challenge

Dagbesteding

Stap met je team in de wereld van Minecraft

Ben je op zoek naar een leuke en leerzame activiteit? In de Minecraft Master Challenge leer je samenwerken en communiceren door samen te bouwen in Minecraft. Net zoals je dat in de LEGO Club kunt doen. Maak een team, verdeel de verschillende rollen onder elkaar, en haal de Minecraft Master Challenges om een Minecraft Meester te worden.

Voor wie is de Minecraft Master Challenge?

De dagbestedingsdoelgroep zijn voornamelijk kinderen met autisme en andere sociale ontwikkelingsuitdagingen, jongvolwassenen met autisme en andere sociale ontwikkelingsuitdagingen en ouderen met cognitieve achteruitgang of dementie. Voornamelijk woonachtig in Noord-Holland, op een redelijke reisafstand van Hoorn.

Deelnemers moeten al enigszins verbaal zijn, de mogelijkheid hebben om zowel visuele als verbale instructies te volgen en al een beetje met interactief spel overweg kunnen. Kinderen die bij ons een LEGO Club zijn gestart, hebben de mogelijkheid om ook Minecraft-activiteiten te doen, daar waar dat past en gewenst is.

Waarom Minecraft als dagbesteding?

Minecraft huisje

Goed om te weten

Wat proberen we te doen in de dagbesteding met Minecraft?

De doelstellingen voor mensen die deelnemen aan het dagbestedingsprogramma in Minecraft, kunnen afwijken van de doelstellingen voor degenen die deelnemen aan de LEGO Club. Voor ouderen die deelnemen zijn ze meer gericht op het behoud van cognitieve functies, het tegengaan van sociale isolatie en het bevorderen van algeheel welzijn. Enkele mogelijke doelstellingen zijn:

  • Plezier maken
  • Teambuilding
  • Structuur en routine
  • Sociale interactie
  • Zelfwaardering vergroten
  • Cognitieve vaardigheden stimuleren
  • Cognitieve achteruitgang vertragen
  • Geheugen verbeteren
  • Fijnmotoriek verbeteren

De dagbestedingsactiviteit kan plaatsvinden bij Stichting Helden in IT in Hoorn, of ergens anders waar er een geschikte computerzaal beschikbaar is met computers die het spel goed kunnen draaien en een goed online netwerk. Vooraf kan het verstandig zijn een gesprek te hebben met begeleiders en specialisten om de juiste voorbereiding te treffen voor deelname. Zo zorgen we dat iedereen in de groep veilig mee kan doen.

emoji_minecraft_square [#409] Created with Sketch. Maak kennis met Remco