Basisschool

Hoe je de LEGO Club naar je School laat komen

Gebruik dit formulier om je school aan te melden

Wil je jezelf opgeven zonder school?
Ga naar: Hoe meld ik mij aan voor de LEGO Club?

leerlingen

Wat goed dat jij het zelf wilt regelen!

Dat jij hier zo mee bezig bent, daar mag je alvast trots op zijn. Als leerling van een basisschool, kun je helpen om de LEGO Club in jouw school te laten starten. Hier is hoe je dit kunt organiseren:

Praat met klasgenoten en vrienden om erachter te komen wie geïnteresseerd zou zijn in de LEGO Club en het LEGO Therapie programma. Het is belangrijk om een groep kinderen te vinden die samen willen deelnemen.

Maak een afspraak met je meester of juf. Leg uit waarom de LEGO Club en LEGO Therapie leuk zijn en wat kinderen ervan leren. Praat ook thuis over je idee. Vul het formulier in. En moedig andere kinderen aan om dit ook te doen. Samen met school zorgt Remco voor de rest.

De voordelen van de LEGO Club

LEGO-activiteiten bevorderen samenwerking, communicatie en teamwork, op een toegankelijke manier. Download en print de aanmeldflyer om de namen te verzamelen van minimaal 4 kinderen die graag een LEGO Club zouden willen starten op school of op een locatie in de buurt.

Sociale vaardigheden oefenen

Probleemoplossend leren denken

Zelfvertrouwen opbouwen

Positiviteit ontwikkelen

Emoties (h)erkennen

leerkrachten en begeleiders

Op scholen, buitenschoolse opvang en als dagbesteding

Het opzetten van de LEGO Club kan op verschillende locaties, en biedt iedereen kansen om te leren en te groeien in een veilige en ondersteunende omgeving. De LEGO Club kan eventueel ook starten op een opvang of dagbesteding, zelfs als de deelnemers geen kinderen meer zijn.

Zorg voor een goed georganiseerde, rustige omgeving. LEGO-materiaal is niet nodig, daar zorgt de LEGO Club voor. Als er een ruimte beschikbaar is en er genoeg deelnemers veilig mee kunnen doen, vul dan het aanmeldformulier in op deze pagina.

Samen met Remco, evalueer je de voortgang van de deelnemers en pas je het programma indien nodig aan. Zie hoe de deelnemers plezier hebben in de LEGO Club-omgeving. Merk de positieve impact op de ontwikkeling en de algehele gelukservaring.